Mentori

Dr. Daryl McCarthy has been in ministry since 1974 and has served as a professor, pastor, founder and president of an international ministry, writer, and speaker at universities, conferences, and churches.  Currently, he serves as Executive Director of The Leadership Anvil and as a Theological Education Teaching Fellow with One Mission Society (OMS) (www.tlead.omsg.org).

 

In addition to writing and speaking, he mentors Christian professors and ministry leaders in Europe and beyond. Previously, he served as a Vice President with Forum of Christian Leaders and directed the European Leadership Forum Academic Network and Cambridge Scholars Network. 

 

He was a founder of Global Scholars in 1988 and led that ministry until 2014. He earned a Doctor of Ministry from Fuller Theological Seminary, Master of Divinity from Nazarene Theological Seminary, Master of Arts in Philosophy of Religion from Trinity Evangelical Divinity School, and Bachelor of Theology from Kansas Christian College.  Their son and daughter are both married and have blessed them with six grandchildren.

Dr. Marius-Radu Clim este cercetător în cadrul Departamentului de Lexicologie-lexicografie al Institutului de Filologie Română „Alexandru Philippide”, din cadrul Academiei Române–Filiala Iași. Este implicat în redactarea Dicționarului Limbii Române și digitizarea dicționarelor românești, în special a celor academice.

 

Marius este căsătorit cu Diana și, împreună, au doi copii: Denisa și Octavian. Slujesc ca familie în biserica Neemia din Iași, fiind preocupați de ucenicie și învățătură biblică.

Drd. Ștefana Răcorean este psiholog și lucrează ca psihoterapeut. Ștefana a absolvit un masterat în Marriage and family therapy de la Wheaton College, USA.

 

În prezent este doctorand în teologie la Universitatea din București.

Dr. Alin Christoph Cucu (PhD, Universitatea din Lausanne) este conferențiar de filosofie la Universitatea din Lausanne. Este autorul mai multor lucrări cu peer-review asupra interacțiunii minte-corp și coeditor al unei antologii intitulate „Ipoteze religioase și studiul naturii umane” (Institutul European, 2023). Lucrarea sa în coautorat „How Dualists Should (Not) Respond to the Objection From Energy Conservation” (cu J. Brian Pitts) a fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună lucrare de către Mind and Matter Society.

 

În ultimii ani a obținut trei burse Templeton în România pentru proiecte de cercetare la intersecția dintre teologie, filosofie și știință. Cercetările sale se concentrează pe dualismul suflet-corp, viziunea creștină asupra lumii vs. viziunea modernă asupra lumii și filosofia lui C.S. Lewis.

Drd. George Stamate este absolvent de licență și master la Universitatea Emanuel din Oradea. Este de asemenea licențiat în Dirijat Simfonic la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, ulterior, absolvind masterul în Stilistică Dirijorală, la Universitatea Națională de Muzică din București.

 

A slujit în lucrarea muzicală în biserici precum, Biserica Emanuel din Oradea, Biserica nr. 1 Mănăștur din Cluj-Napoca, Biserica Betel din Mediaș, Biserica Emanuel din Vancouver. A colaborat cu Fundația Jubilate în diverse proiecte muzicale cum ar fi Leviți juniori, Cursul de vară sau Cursul intensiv de dirijat.

 

Actualmente este doctorand la Universitatea din Oradea și desfășoară seminarele de Dirijat și Ansamblu Coral în cadrul programului Licență Muzică al Universității Emanuel din Oradea.

Dr. Ștefan Frenț este medic primar pneumolog, expert în medicina somnului, șef de lucrări la Disciplina de Pneumologie a UMF Timișoara.

 

Ștefan căsătorit cu Maria, farmacistă, binecuvântați cu 5 copii și slujitor în Biserica Baptistă nr. 2 din Timișoara.

Dr. Ioan Fotea este absolvent al Facultății de Management din cadrul Universității Emanuel din Oradea. După o scurtă perioadă în administrația universității, și după finalizarea studiilor de masterat s-a implicat ca lector în cadrul facultății. După finalizarea programului doctoral în cadrul Academiei de Studii Economice București pe domeniul Marketingului – Cercetări de marketing a preluat și predă mai multe cursuri.

 

Fiind la rândul său binecuvântat cu multe oportunități de învățare și slujire în timpul studiilor de licență, găsește plăcere să investească în studenți dincolo de partea academică, fiind implicat în organizarea unor schimburi de experiență sau identificarea de invitați din practică care să împătășească din experiența lor studenților. Actualmente slujește ca decan al facultății. Ioan este căsătorit cu Silvia și împreună slujesc în Biserica Baptistă Emanuel din Oradea.

Dr. Lenuța Profire este absolventă al Facultății de Farmacie, UMF Iași (1991). Pe linie didactică a parcurs prin concurs toate treptele carierei universitare, de la preparator universitar (1991) până la profesor universitar (2008). Din 2008 este conducător de doctorat, finalizând pană în prezent 12 teze de doctorat.

 

Pe linie administrativă a deținut funcția de Director de departament (2011-2012), Director al Consiliului Școlii Doctorale (2012-2016), iar din 2016 este Decanul Facultătii de Farmacie din cadrul UMF Iași.

Dr. ing. habil. Marius Marcu holds the position of Professor at the Faculty of Automation and Computers within Politehnica University of Timisoara, where he is an integral part of the Department of Computers and Information Technology. Distinguished in his academic pursuits, Professor Marcu imparts knowledge in courses focused on mobile applications and systems, microprocessor systems, and the development of device drivers. His academic prowess extends into the realm of research, with a primary focus on the energy efficiency of mobile systems and the conscientious energy-awareness in software applications.

 

Professor Marcu’s academic contributions extend beyond his research endeavors. He has authored more than 125 published works achieving a Hirsch index of 11. Among these, over 30 single or first-author papers stand out, predominantly in the domains of power management, mobile devices, and embedded systems.

 

In recognition of his capabilities, Marius Marcu assumed the role of Dean of the Faculty of Automation and Computers in 2020. Beyond his academic responsibilities, he has played a pivotal role in various infrastructure projects. Notably, as a solution architect, he contributed significantly to the success of the “CloudPUTing – High Performance Cloud Platform at Politehnica University of Timișoara” project.

Conf. Univ. Dr. Cristian Bențe este prorector responsabil cu Strategia academică și programele de studii și conferențiar universitar, specializat în Relații Internaționale, în cadrul Departamentului de Științe Umaniste și Sociale al Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad (UVVG).

 

În calitate de prorector este responsabil cu supravegherea, implementarea și dezvoltarea tuturor programelor universitare. Consolidarea inițiativelor interdisciplinare și de inovare se numără printre responsabilitățile sale cheie, alături de supravegherea și coordonarea dezvoltării curriculumului și a acreditării instituționale. În perioada Covid-19, a supravegheat și activitatea și implementarea noilor regulamente și proceduri universitare privind utilizarea instrumentelor didactice în noul mediu online.

Dr. Rebeca Tudor este doctor în fizică, cercetător științific în Orașul Bucuriei la IMT București. Cariera sa academică a inclus stagii doctorale și postdoctorale în fizica cuantică la Universitatea Federico II, Napoli, Italia (2015, 2016, 2022), Universitatea din Stockholm – Suedia (2022) si Universitea Herriot-Watt, UK (2023).

 

În prezent, Rebeca coordonează un proiect național în domeniul comunicațiilor optice și cuantice și este responsabilă de un proiect Horizon Europe cu 11 parteneri internaționali. Rebeca este binecuvântată să fie parte a Bisericii Bunavestire slujind la școala duminicală, dar și să organizeze evenimente în cadrul Bucharest Academic Network..

Dr. Daniela Vasiliu a studiat limba engleză și teologie la Facultatea de Teologie Baptistă din București și deține Master în teologie de la aceeași facultate. A obținut Doctorat în Filologie de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași cu teza C. S. Lewis – la granița dintre spiritualitate și ficțiune, unde a finalizat și studiile post-doctorale în filologie cu o cercetare interdisciplinară pe tema imaginației. În prezent este doctorand la Școala Doctorală de Studii Teologice din Universitatea București, cu tema: Adevăr, Dragoste și Frumos – Imagini ale Răscumpărării în Dorothy Sayers și Iris Murdoch.

 

Ea este CEO al Fundației Agora Christi – Centru de Studii Creștine și Apologetică și fondatorul societății: The C. S. Lewis & Kindred Spirits Society for Central and Eastern Europe prin care au fost organizate numeroase conferințe internaționale interdisciplinare despre C. S. Lewis, în Universitatea din Iași și în alte universități din România și Republica Moldova. Este, de asemenea, lector la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași.

Dr. ing. habil. Dan Batalu este conferențiar la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor. Predă cursuri de Proiectarea implanturilor și de Știința Materialelor și este responsabil al Laboratorului de printare 3D.

 

Dan prezbiter în Biserica pentru studenți Agape (Regie) din București.

Drd. Dana Stanciu locuiește în Cluj-Napoca, localitate în care a absolvit Facultatea de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” în anul 2021. Actualmente, desfășoară activități de cercetare doctorală în aceeași locație, concentrându-se asupra managementului bolilor metabolice generate de consumul de gluten, temă care reflectă o reală pasiune. În paralel, își desfășoară activitatea ca farmacist rezident în specialitatea Farmacie Clinică, urmând să finalizeze acest program de specializare în cursul anului curent.

 

Dana este membră activă a Bisericii Baptiste Betel din Cluj-Napoca, unde este lider în cadrul unui departament care se ocupă de integrarea și formarea noilor membrii ai bisericii, și desfășoară activități de evanghelizare. Unul dintre domeniile de interes ale Danei subliniază convingerea că cercetarea și descoperirile științifice pot fi percepute ca mijloace prin care se explorează și se relevează Arta lui Dumnezeu. Aceasta susține că “Știința reprezintă modalitatea de a explora adâncimile creației, de a aprecia complexitatea acesteia și de a obține informații despre mintea Creatorului.”

Lect. Univ. Dr. Liviu Damian predă în cadrul Facultății de Istorie a Universității din București. Este doctor în istorie [2011/teza în curs de publicare la Editura Universității din București cu titlul: Autoritate și continuitate la Atanasie al Alexandriei (295-373). Cu o discuție despre istoria Evului Mediu — Bizanț/Occident)]. Dr. Damian este, de asemenea, doctor în filosofie (2020/teza publicată în 2021 la Editura Universității din București cu titlul: Credința între cuvânt și număr în gândirea lui Thomas F. Torrance. Aspecte introductive ale filosofiei credinței rationale).

 

Cariera academică a inclus cercetări postdoctorale la University of Notre Dame (2011) și la Dumbarton Oaks, Harvard University (2018), de asemenea o cercetare independentă la bibliotecile Universității Emory (2007).

Dr. Alexander Fink is Director of the Institute for Faith and Science (Institut für Glaube und Wissenschaft) in Marburg, Germany (www.iguw.de, www.begruendet-glauben.org), which he has lead since 2015. The institute organises conferences and lectures on science and worldview issues, publishes books and documentary movies.

 

He studied physics at the universities of Bayreuth and St. Andrews (UK) and received his PhD at the Institute for Biophysics at the University of Regensburg. After having worked as an industrial product manager, he became director of SMD graduates’ ministry until 2014.

 

His passion is the dialogue of science, faith, and worldviews. He coorganised the annual Regensburger Symposium (www.regensburger-symposium.de) at the University of Regensburg from 2008-2017. Since 2008 he has been a member of the ELF Steering Committee and has co-directed the Scientists Network (www.euroleadership.org). He has also studied ancient Greek (Graecum) and biblical Hebrew (Hebraicum). Together with his wife Bettina, Alexander enjoys raising his two children, and is coaching a youth soccer team.

Dr. Ioan Chirilă (MSc, MD, PhD) este medic primar în Institutul National de Sănătate Publică (Centrul Regional din Iași) și parte din Consiliul Director al Asociației Medicilor Creștini din România. A înființat și conduce Impact Sanatate SRL, oferind servicii în domeniul Medicinei Preventive.

 

Este căsătorit cu Liliana și au doi fii,  Daniel (medic rezident) si Iosua (student). Slujesc împreună în Biserica Neemia din Iași.

Drd. Florin Vasiliu a studiat teologia între 1990-1994 la Institutul Teologic Baptist din București și a obținut titlul de Master în Teologie la Facultatea de Teologie Baptistă în Universitatea București. Acum este doctorand în teologie la Școala Doctorală a Facultății de Teologie Baptistă din Universitatea București. Slujește în Iași din 1994, mai întâi ca pastor al Bisericii Baptiste Bunavestire timp de șaisprezece ani, iar din anul 2016 este pastor coordonator al Bisericii Baptiste Adora Christi, pe care a fondat-o împreună cu o echipă de credincioși entuziaști. Este pasionat de predicare, evanghelizare, ucenicie, leadership și plantare de noi biserici.

 

Din anul 2016 este președinte al Fundației Agora Christi Centrul de Studii Creștine și Apologetică. Împreună cu soția sa, Daniela, coordonează activitățile fundației în domeniul academic, prin conferințele dedicate autorului C. S. Lewis și prin Societatea C. S. Lewis & Kindred Spirits pentru Europa Centrala și de Est, dar și activitățile pentru tineri prin Tineri cu Viziune (TCV) și pentru pastori și misionari prin Romania Missionary Fellowship (RMF).

Dr. Silvia Fotea este absolventă a Facultății de Management din cadrul Universității Emanuel din Oradea și și-a început parcursul profesional în sectorul privat în domeniul consultanței în afaceri. După finalizarea studiilor de licență și masterat s-a implicat ca și voluntar în diferitele proiecte ale Universității Emanuel din dorința de a contribui la această lucrare frumoasă și importantă de investire în educația tinerilor creștini. În cadrul acestei instituții a avut ocazia să lucreze îndeaproape cu studenții Facultății de Management, fapt care i-a oferit numeroase oportunități de învățare și dezvoltare în plan didactic.

 

A urmat un program doctoral în cadrul Academiei de Studii Economice București pe domeniul Marketingului în afacerile de familie iar din 2019 este cadru didactic titular al Facultății de Management din cadrul Universității Emanuel. În prezent este Secretar Științific al Centrului de Cercetare Etică și Societate, Editor al volumelor Proceedings GSMAC publicate cu Springer International și Executive Director al Journal of Ethics in Entrepreneurship and Technology publicat de Emerald Publishing.

 

Silvia este căsătorită cu Ioan și împreună slujesc în Biserica Baptistă Emanuel din Oradea.

Dr. ing. Cristian Fărcaș este absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii. Începând din 1997 şi-a început cariera didactică, în prezent fiind conferențiar la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

 

Pe lângă cursurile de specialitate, susține și cursul de Etică și Integritate Academică. Acest curs vizează dezvoltarea înțelegerii studenților în ceea ce privește standardele etice și responsabilitățile academice.

 

Cristian Fărcaş este implicat în slujire în Biserica Creştină Baptistă Nr. 1 din Cluj-Napoca.

Dr. ing. Emanuel Țundrea s-a alăturat echipei didactice și de cercetare a Universității Emanuel din Oradea în 2001. În 2009 a primit titlul de doctor în inginerie software de la Universitatea Politehnică din Timișoara în cotutelă cu Universitatea din Nisa și Sophia-Antipolis, Franța, iar în 2011 masteratul în teologie pastorală de la Universitatea Emanuel din Oradea.

 

Din 2010 este membru al Cambridge Scholars Network și, de asemenea, membru în comitetul de conducere al European Leadership Forum.

 

Spațiul universitar l-a privit tot timpul din perspectiva câmpului misionar și acela de a face ucenici pe care, mai apoi, să îi integreze în biserica locală. Emanuel este căsătorit cu Nadia și împreună au primit spre ucenicie 3 băieți. Fie că e vorba de un proiect misionar, fie de o ieșire la schi sau o excursie cu bicicletele, se bucură să fie cât mai mult împreună cu baieții lor și studenții ucenicizați.